//Met een duurzame missie in 10 jaar groeien van 29 naar bijna 800 collega’s.

Met een duurzame missie in 10 jaar groeien van 29 naar bijna 800 collega’s.

Dat Cycloon Post & Fietskoeriers zo ontzettend hard groeit ligt niet perse aan een groeiende vraag voor het bezorgen van post. Sterker nog, deze vraag loopt juist steeds meer terug. De manier waarop Cycloon ervoor kiest om haar bedrijf te runnen, de duurzame missie die de medewerkers van Cycloon nastreeft maakt dat zij vandaag de dag 10 fietskoeriersvestigingen en 23 post vestigingen groot zijn en nog steeds groeien.

Groei is voor Cycloon een belangrijke drijfveer. Want, hoe meer postbezorgers en fietskoeriers er rondfietsen, des te minder busjes op fossiele brandstoffen er op de weg rijden. Met andere woorden, hoe groter Cycloon wordt, hoe meer verandering zij teweeg brengen.

In 2025 wil Cycloon volledig CO2 neutraal zijn. Daarnaast denken zij bij alles wat zij doen; hoe krijgen we zoveel mogelijk busjes op fossiele brandstoffen de stad uit en fietsen erin?

In mijn gesprek met Robert Jan van Wolde, Carlijn Teeuwen en Jeroen Derksema van Cycloon Post Groningen wordt duidelijk wat Cycloon als organisatie wil bijdragen en hoe dit heeft geleid tot zakelijk succes.

In 2012 toonde Eddy te Rietstap, eigenaar Cycloon Fietskoeriers, zijn interesse in het postverwerkingsproces van een sociale werkplaats in Zwolle. Het gevolg was een nieuwe dienst van Cycloon waarbij mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt elke dag actief zijn met het verwerken en bezorgen van post. Door betrokkenheid te tonen, door te kiezen voor een type medewerker welke in eerste instantie meer begeleiding nodig heeft, door een bijdrage te willen leveren aan de groei van deze mensen, maakt Cycloon op hun beurt zelf een ongekende groei mee.

“Kijken naar wat iemand wel kan en werken vanuit talent blijkt mensen ontzettend productief te maken.”, aldus Robert Jan, bedrijfsleider van Cycloon Post Groningen. Zijn collega Jeroen, accountmanager, geeft daarnaast aan dat Cycloon prima op prijs kan concurreren, maar dat Cycloon ook een sociale en duurzame waarde vertegenwoordigt. “Veel klanten kiezen juist om die waarden voor ons.”, aldus Jeroen.

Door mensen optimaal in te zetten en oog te hebben voor je omgeving kun je veel werk verzetten en ontstaan er nieuwe mogelijkheden. Omdat de vraag naar post terugloopt kijkt Cycloon naar wat er nog meer voor werkzaamheden kunnen worden verricht op de postvestigingen. Dit levert een nieuw type klant op en uiteindelijk extra werk voor de fietskoeriers en postbezorgers. Van alle Cycloners wordt verwacht dat ze de grens opzoeken en blijven groeien, want aan het einde van het verhaal moet de klant gewoon op tijd bediend worden, net zoals de concurrent dat doet. Nieuwsgierig geworden? Neem een kijkje op https://www.cycloon.eu

Petra blogt over duurzaam ondernemen. Meer weten? Mail naarpetra@psconnect.nl of volg mij op linkedIN.

Door | 2017-09-26T13:28:54+00:00 25 september 2017 |Categorieën: Algemeen|0 reacties

Over de auteur:

Reageren