//Investeren in duurzaam ondernemerschap betaalt zich dubbel en dwars terug.

Investeren in duurzaam ondernemerschap betaalt zich dubbel en dwars terug.

De ondernemers die ik tot nu toe heb bezocht geven aan dat de financiële investeringen die zij hebben gedaan op het gebied van duurzaam ondernemerschap zich onder de streep dubbel en dwars terugbetalen.

In plaats van reactief geld uit te geven aan bijvoorbeeld het terugdringen van ziekteverzuim, teambuildingsessies of wervingskosten doen deze ondernemers een gerichte investering. Er wordt structureel geld en tijd vrijgemaakt voor activiteiten die bijdragen aan de duurzame visie en lange termijn doelstelling van de organisatie.

Investeren in een duurzame relatie met medewerkers zorgt voor vitale en gedreven medewerkers die op hun beurt duurzame relaties opbouwen met klanten. Wanneer een organisatie investeert in maatschappij of milieu zorgt dit voor een positief imago waardoor potentieel talent jouw organisatie opzoekt en vraagt om bij jullie te mogen werken in plaats van dat je zelf moet werven. Investeren in duurzame (lokale) initiatieven maakt dat klanten zich aan jouw organisatie, dienst of product willen binden en er positieve mond tot mond reclame ontstaat.

Dus ja, duurzaam ondernemerschap is een investering, maar naast dat het waarde toevoegt voor mens, maatschappij of milieu leert de ervaring dat het ook nog eens financieel rendement oplevert.

Wil jij met jouw organisatie aan de slag met duurzaam ondernemerschap of heb je al stappen gezet en lukt het je niet om tot de gewenste resultaten te komen? Neem contact met mij op voor het juiste advies en ondersteuning op maat.

Petra blogt over duurzaam ondernemen

Meer weten? Mail naar petra@psconnect.nl of volg mij op linkedIN

Door | 2017-09-26T12:58:23+00:00 26 september 2017 |Categorieën: Geen categorie|0 reacties

Over de auteur:

Reageren